Утримання олімпійських об'єктів оцінили в 7 мільярдів доларів

Четвер, 13 лютого 2014, 11:15

Утримання об'єктів олімпійської інфраструктури та місць проведення змагань у Сочі обійдеться в 7 мільярдів доларів у найближчі три роки.

Про це пише "Лента.ру" з посиланням на Bloomberg.

Як повідомляється, величина витрат обумовлена ​​тим, що уряд досі не вирішив, як будуть використовуватися ці об'єкти - невизначеність підвищує витрати в десятки разів.

Видання зазначає, що остаточну суму видатків ніхто назвати не може з тих же причин: немає ясності щодо використання інфраструктури.

Реклама:

Загальний кошторис підготовки до Олімпіади в Сочі становив 1,53 трильйона рублів (44 мільярди доларів), тоді як спочатку витрати оцінювалися в 314 мільярдів рублів.

Раніше висловлювалися різні пропозиції про те, як можна завантажити створену до Ігор інфраструктуру. Зокрема, в минулому грудні на нараді у прем'єр-міністра Дмитра Медведєва було запропоновано створити в Сочі гральну зону.

Спочатку авторство цієї ідеї приписувалося самому голові уряду, проте згодом стало відомо, що ця інформація не відповідає дійсності. Як влада ставиться до такої пропозиції - не повідомлялося.

Мільярдер Володимир Потанін, структури якого побудували гірськолижний курорт "Роза Хутір" в Червоній галявині, попросив зробити там особливу економічну зону.

Керівник проекту Сергій Бачин зазначав, що пропозицію Потаніна підтримують і інші інвестори в олімпійські об'єкти, зокрема, Сбєрбанк і "Газпром".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: