Ділова активність на ринках, що розвиваються впала

Вівторок, 7 січня 2014, 16:56

Темпи зростання ділової активності на ринках, що розвиваються сповільнилися завдяки падінню показника в секторі послуг.

Про це йдеться в доповіді HSBC, передають "Вести.ru".

Як наголошується, індекс менеджерів із закупівель для сектора послуг і виробництва, розрахований HSBC Holdings, впав до 51,6 пункту з 52,1 пункту в листопаді.

Значення нижче 50 пунктів вказує на скорочення виробничої активності в порівнянні з попереднім місяцем, тоді як показник вище 50 пунктів говорить про зростання.

Реклама:

"Сектор послуг Індії продовжує працювати дуже слабо, а Китаю ослабів дуже різко", - заявив Мурат Ульген, головний економіст банку HSBC по Центральній і Східній Європі.

За його словами, ринки, що розвиваються не так динамічно, як раніше. Вони не ростуть так сильно, як в період відновлення 2009 - 2010 років.

Індекс ділової активності в секторі послуг Індії вже шостий місяць поспіль нижче 50 пунктів. Цей же показник в Китаї в грудні знизився до позначки 50,9 пункту.

Уповільнення ділової активності в КНР в основному обумовлено повільним зростанням нових підприємств, сказав головний економіст HSBC по Китаю Цюй Хунбінь.

Серед країн, що розвиваються БРІК Бразилія оптимістично налаштована з приводу зростання виробництва цього року, проте рівень оптимізму впав за останні два місяці.

HSBC публікує дані з ділової активності на підставі опитування приблизно 8 тисяч приватних компаній в 17 країнах. Ці дані вважаються більш точними в порівнянні з офіційною статистикою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!