Україна просить відстрочку за старими і новими платежами за газ у РФ

Середа, 29 січня 2014, 14:45

Україна просить відстрочити платежі за старими боргами за газ, а також за новими платежами з початку 2014 року, за якими газ постачається за зниженою ціною, - і це треба буде враховувати в переговорах з новим урядом.

Про це повідомив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає "Інтерфакс-Україна".

"Україна знову просить про те, щоб надати чергову відстрочку за історичною заборгованістю, і ще гірше - не платить поточних платежів. Точніше, готова платити, але не в повному обсязі, з урахуванням навіть того фактора, що ми суттєво - у результаті ваших домовленостей  - суттєво скорегували ціну на газ. Це, звичайно, значно змінює ситуацію і має бути узято до відома у вибудовуванні відносин із новим урядом України", - сказав Медведєв на зустрічі Путіна з членами уряду в середу.

Медведєв також зазначив, що реалізація домовленостей, досягнутих між президентами Росії та України, продовжиться.

Реклама:

Путін, у свою чергу, повідомив, що пропозиція дочекатися сформування нового уряду є розумною, проте він попросив уряд не втрачати контакт з українськими колегами.

"У нас окрім фінансових відносин, окрім домовленостей з енергетики, є й інші плани, а саме кооперація в галузі промислового виробництва, у галузі літакобудування, суднобудування, у галузі атомної енергетики... Я виходжу з того, що уряд РФ навіть до формування повноцінного уряду України усю цю роботу буде з колегами проводити і далі", - сказав Путін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!