Shell планує продати активи на 15 мільярдів

Середа, 15 січня 2014, 12:36

Нафтова компанія Royal Dutch Shell планує продати активи на 15 мільярдів доларів протягом двох років, включаючи кілька родовищ у Північному морі.

Про це пише Reuters з посиланням на Financial Times.

Крім родовищ, компанія, яку два тижні тому очолив новий генеральний директор Бен ван Берден, планує продати кілька НПЗ і проектів, що знаходяться на ранніх етапах розвитку, йдеться в статті.

Компанія повідомила в жовтні, що планує суттєво активізувати продаж активів в 2014-2015 роках після підвищення капіталовкладень до 45 мільярдів доларів в 2013 році.

Реклама:

На думку аналітиків, Shell може запропонувати на продаж, крім іншого, деякі нафтові блоки в Нігерії і 23,1 відсотка акцій австралійської компанії Woodside Petroleum, які в поточних котируваннях стоять понад 6 мільярдів доларів.

"Я не здивуюся, якщо Shell продасть кілька активів у Північному морі. У цьому регіоні приблизно 80 відсотків видобутку компанії припадає на 20 відсотків активів, тому залишається досить багато дрібніших родовищ", - сказав аналітик Santander Джейсон Кенні.

На його думку, ван Берден приділить основну увагу фінансовій дисципліні, підвищенню віддачі від інвестицій і продажу другорядних активів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: