Black Iron очікує закриття угоди з "Метінвестом" Ахметова

Вівторок, 14 січня 2014, 18:31

Канадська гірничорудна компанія Black Iron Inc. і Metinvest BV, холдингова компанія групи "Метінвест", отримали всі необхідні дозволи регуляторів для продажу "Метінвесту" 49% Black Iron Ltd, яка володіє залізорудними активами в Україні.

Про це йдеться в повідомленні Black Iron, яка зараз контролює 100% в BKI Cyprus, передає "Інтерфакс-Україна".

"Обидві сторони в даний час працюють над закриттям угоди, яка, як очікується, відбудеться протягом двох місяців", - йдеться в повідомленні.

Канадська компанія уточнює, що закриття угоди передбачає перерахування початкового фінансового внеску "Метінвесту" у розмірі 20 млн доларів на рахунок BKI Cyprus в обмін на передачу українській групі звичайних акцій, відповідних 49% статутного капіталу.

Реклама:

Як повідомлялося, в жовтні 2010 року Black Iron придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську "дочку" Geo-Alliance Ore East Limited разом з ліцензіями за 13 млн доларів, перейменувавши її потім в BKI Cyprus.

Цьому підприємству належить понад 99% у ТОВ "Шимановського Стил" і "Зеленівське Стил", які володіють ліцензіями на розробку відповідних родовищ залізних руд терміном, відповідно, до 1 листопада 2024 і 1 листопада 2014 року.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США і має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Входить у десятку найбільших у світі компаній з видобутку залізної руди та до двадцятки - по виплавці сталі.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ Ріната Ахметова (71,25%) і "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,75%), спільно керують компанією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: