У МВФ кажуть, що економіка України вкрай вразлива

Вівторок, 14 січня 2014, 11:49

Угорщина, Хорватія, Сербія і Україна - економіки, які мають велику вразливість і щонайменше їм загрожує більш сильна криза.

Про це в інтерв'ю Reuters заявив заступник директора європейського департаменту МВФ Аазім Хусейн.

"Вкрай уразливі країни, ті , що продемонстрували найсильнішу реакцію в середині 2013 року - Туреччина, Україна, Сербія - в ​​майбутньому я очікую, що вони ж залишаться більш уразливими", - сказав він.

"Але на додаток до країн з найбільшими фінансовими потребами - я думаю, це Угорщина, Хорватія, Сербія і Україна - ці економіки мають велику вразливість і щонайменше їм загрожує більш сильна криза, якщо ринки відреагують в подібній рефлекторній манері на майбутнє скорочення стимулів",- заявив Хусейн.

Реклама:

З іншого боку, скасування нестандартних антикризових заходів, ймовірно, буде супроводжувати підйом зростання, яке буде вигідне всім, допомагаючи компенсувати перехід до більш високих процентних ставок.

Хусей зазначив, що країни з великим поточним рахунком і бюджетними дисбалансами ризикують дістати ринкову кризу, так як центробанки розвинених економік згортають екстрам'яку політику.

Він також висловив занепокоєння тим, що зростаюча кількість безнадійних банківських кредитів негативно впливає на потенційне зростання в регіоні, хоча висловив припущення, що число "поганих" кредитів може досягти піку цього року, якщо економічне зростання продовжить прискорення.

Хусейн сказав, що Європа поки далека від стабільного відновлення, так як потоки капіталу все ще нижче докризових рівнів, зарубіжні банки, панівні в регіоні, запасають капітал, а інвестиції залишаються слабкими.

"Я очікую, що (зростання) буде в районі 2,5 відсотка в 2014 році. Це у порівнянні з оцінкою приблизно в 1,75 відсотка в 2013 році" , - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: