Cargill купив 5% холдингу Бахматюка

Понеділок, 13 січня 2014, 09:21

Найбільший в світі сировинний трейдер Cargill придбав 5% частку в найбільшому за розмірами земельного банку в Україні агрохолдингу "Укрлендфармінг" за 200 млн доларів.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

"Операція з придбання 5% холдингу "Укрлендфармінга" підсилює присутність Cargill на одному з найперспективніших у світі - сільськогосподарському ринку", - пише Financial Times.

Виходячи з суми угоди, зазначає видання, загальна вартість восьмого у світі за обсягами земельного банку - компанії "Укрлендфармінг" - оцінена в 4 млрд доларів.

Реклама:

За відомостями Financial Times, Cargill підтвердив свою п'ятивідсоткову частку в холдингу "Укрлендфармінг", зазначивши при цьому, що не має наміру керувати бізнесом останнього.

Відповідно до публікації, очікується, що операція дозволить "Укрлендфармінгу" розширити експортні поставки зернових, зокрема, в Азію.

Як повідомлялося, "Укрлендфармінг", за його даними, є найбільшим агрохолдингом в Євразії. Займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння. Земельний банк холдингу становить близько 670 тис га. 

Раніше Бахматюк заявляв про те, що компанія буде активно розвивати експортну інфраструктуру.

Cargill - один з найбільших в світі виробників і постачальників харчових продуктів, сільськогосподарської і промислової продукції, а також фінансових послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: