"Богдан" скоротив автовиробництво на 52%

Понеділок, 9 грудня 2013, 13:58

Корпорація "Богдан", один з провідних операторів автомобільного ринку, у січні-листопаді випустила 6,385 тис автотранспортних засобів, що на 52% менше, ніж за той же період 2012 року.

Як повідомив агентству "Інтерфакс- Україна" прес-секретар корпорації Сергій Красуля, падіння виробництва як і раніше обумовлено тим, що завод легкових автомобілів в Черкасах фактично зміг почати роботу тільки з травня після введення спецмита на імпортні автомобілі з двигуном від 1 до 2,2 л.

Крім того, падіння виробництва легкових автомобілів пов'язане з скороченням експорту в Росію через введений там утилізаційний збір, а також зупинку складального конвеєра в рамках підготовки потужностей для серійного виробництва автомобілів JAC, яке стартувало 7 грудня.

Водночас, за даними прес-секретаря, в листопаді завод збільшив виробництво автотранспорту порівняно з жовтнем поточного року на 71,4% - до 497 од., у тому числі легкових автомобілів - на 43,7% , до 411 од., випустив 66 автобусів проти чотирьох у жовтні, і 20 комерційних авто (у жовтні не випускав).

Реклама:

Як повідомлялося, з початком повномасштабного виробництва автомобілів JAC, які "Богдан" має право експортувати, планується, зокрема, збільшити завантаження потужностей, створити нові робочі місця.

Крім того, корпорація розраховує на подальші кроки держави щодо підтримки високотехнологічних проектів в автомобілебудуванні, яким, зокрема, є проект JAC, а також на реалізацію держпрограм по оновленню міського авто- та електротранспорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: