Ахметов закрив операцію з купівлі "Нафтогазвидобування"

Вівторок, 10 грудня 2013, 12:49

ДТЕК завершив придбання контрольного пакета акцій найбільшої приватної газодобувної компанії в Україні ПрАТ "Нафтогазвидобування".

Про це повідомила прес-служба компанії у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

За її даними, "Нафтогазвидобування" розробляє Семиренківське і Мачухське родовища в Полтавській області  доведені запаси газу яких оцінюються в 20 млрд куб. м, газового конденсату - 2 млн тонн.

Згідно з новою інвестиційною програмою компанії, інвестиції в розвиток виробництва в 2014 році становитимуть1,4 млрд гривень, що дозволить збільшити видобуток газу в два рази - з 500 млн куб. м в поточному році до 1 млрд куб. м - в 2014 -му.

Реклама:

В даний час "Нафтогазвидобування " експлуатує 10 свердловин.

За останні півроку компанія почала їх модернізацію, яку планується завершити в 2014 році. Паралельно кожна свердловина вивчається з метою визначення найбільш оптимальних умов експлуатації згідно з сучасними світовими технологіями газовидобутку.

Завдяки цим діям за останні шість місяців компанії вдалося збільшити видобуток на кожному відремонтованому об'єкті в середньому на 30%.

У ДТЕК також відзначили, що "Нафтогазвидобування" починає активну буріння нових свердловин. Одну планується ввести в експлуатацію на Семиренківському родовищі вже до кінця поточного року, а на наступний рік заплановано запуск ще трьох нових свердловин.

Як повідомлялося, на початку 2013 року "ДТЕК" досяг угоди про придбання контрольного пакету акцій найбільшої приватної газодобувної компанії України ПрАТ "Нафтогазвидобування".

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ , Донецьк) Ріната Ахметова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: