S&P погіршило прогноз рейтингів "Кредобанку" і "Альфа-Банку"

П'ятниця, 8 листопада 2013, 14:31

S&P переглянула прогноз по рейтингах двох українських банків "Кредобанк" і "Альфа-Банк", знизивши його до "негативного" ​​зі "стабільного".

Про це йдеться в повідомленні агентства, текст якого має "УНІАН" .

"Одночасно ми підтвердили довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги банків на рівні "B-/C "і їх рейтинги за національною шкалою на рівні" uaBBB-", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, "Кредобанк" - це дочірня структура польського банку Powszechna Kasa Oszczednosci Bank Polski SA, а "Альфа-Банк" - дочірній банк Консорціуму "Альфа-Груп".

Реклама:

У цьому зв'язку участь іноземних інвесторів у капіталі банків є позитивним чинником для розвитку їх систем ризик-менеджменту і стійкості бізнес-позиції двох структур.

"Разом з тим ми вважаємо, що діяльність цих банків як і раніше залежить від економічного клімату в Україні. На нашу думку, і без того низька якість активів обох банків може ще більше погіршитися у разі погіршення економічних умов у країні", - йдеться в повідомленні агентства.

На думку аналітиків агентства, надалі зниження суверенних рейтингів України за будь-якої причини надасть аналогічний вплив на рейтинги зазначених банків.

Разом з тим, перегляд прогнозу до "стабільного" можливий у разі зниження тиску, пов'язаного з потребами уряду в зовнішньому фінансуванні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: