Райффайзен Банк спростовує інформацію про продаж української "дочки"

Понеділок, 18 листопада 2013, 19:03

Raiffeisen Bank International, материнська структура Райффайзен Банку Аваль (Київ), спростовує інформацію про рішення продати українську "дочку".

Про повідомляється в прес-релізі RBI, передає "Інтерфакс-Україна".

"RBI в даний час не має намірів продавати Райффайзен Банк Аваль, і, відповідно, такого рішення не приймав", - заявляє австрійський банк.

При цьому RBI підтверджує наявність інтересу з боку інших осіб до покупки українського банку.

Реклама:

У той же час переговори з такими особами велися скоріше в рамках постійного моніторингу ринкової ситуації, зокрема, можливої ​​ціни продажу банку, якби подібна угода дійсно планувалася.

Разом з тим у прес-релізі наголошується, що ринки України, Угорщини та Словенії в даний час схильні до спеціальної оцінки, тому вихід RBI із зазначених країн не виключений.

Раніше, в минулу п'ятницю, президент RBI Карл Зевельда повідомив про можливий продаж української "дочки".

"RBI в даний час розглядає пропозиції які надійшли від української "дочки"  та може продати цей бізнес, який, як очікується, буде прибутковим в поточному році", - сказав Зевельда.

Він пояснив, що бізнес Райффайзен Банку Аваль знаходиться поза ключового для RBI регіону , на відміну від Угорщини та Словенії, де банк скорочує діяльність, не розглядаючи при цьому можливості повного виходу.

Як повідомлялося, Raiffeisen Bank International веде переговори про продаж підрозділу в Україні в прагненні залучити близько 2 мільярдів євро для повернення держдопомоги та відповідності новим нормативам по капіталу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: