Райффайзен банк вирішив позбутися української "дочки"

Понеділок, 18 листопада 2013, 12:24

Raiffeisen Bank International веде переговори про продаж підрозділу в Україні в прагненні залучити близько 2 мільярдів євро для повернення держдопомоги та відповідності новим нормативам з капіталу.

Про це пише Reuters.

"Ми постійно тестуємо умови,  в яких оперуємо, а також проводимо переговори - ми приймемо рішення, коли прийде час", - сказав головний керуючий банку Карл Севельда.

Згідно з інформацією журналу Forbes, на Райффайзен Аваль, що отримав прибуток у розмірі 33 мільйонів євро в 2012 році, є два потенційні покупці.

Реклама:

Raiffeisen, що змагається у Центральній та Східній Європі з належним UniCredit Bank Austria та австрійським Erste Group Bank, купив Аваль за 1,05 мільярда доларів в 2005 році.

Інвестори, яких відлякує корупція на Україні, побоюються, що країна може вплутатися в торгову війну з Росією, розсерджену наміром Києва підписати угоду про вільну торгівлю з ЄС.

Erste вже вивів бізнес з України, а Bank Austria розглядає можливість продажу свого українського підрозділу - Укрсоцбанку, купленого в 2008 році.

Raiffeisen планує залишитися на таких зростаючих ринках, як Польща, Росія та Румунія, де він є четвертим за величиною гравцем і отримав прибуток у розмірі 86 мільйонів євро в 2012 році.

Продаж Аваль допоможе австрійському банку скорегувати баланс на тлі підготовки до повернення держдопомоги у розмірі 1,75 мільярда євро до 2017 року, заради чого банку, як передбачається, доведеться збільшити капітал.

За словами Севельди, банк розглядає цю міру в якості варіанту, але не стане поспішати з діями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: