Білий дім виділить місту-банкруту Детройту 320 мільйонів

П'ятниця, 27 вересня 2013, 18:22

Президент США Барак Обама збирається виділити місту-банкруту Детройту фінансову допомогу обсягом 320 мільйонів доларів.

Делегація з Вашингтона на чолі з генеральним прокурором Еріком Холдером, міністром житлового будівництва і міського розвитку і міністром транспорту Ентоні Фоксом найближчим часом зустрінуться з офіційними особами штату і "Міста моторів".

Детройт, місто в якому колись було зосереджено найкрупніше автовиробництво, заявив про своє банкрутство після багатьох років занепаду, в результаті якого населення скоротилося більш ніж удвічі - до 700 тисяч з 1,8 мільйонів чоловік.

Зараз у місті громадський транспорт не відповідає сучасним вимогам, електрифікація вулиць залишає бажати кращого, а в разі надзвичайної ситуації доводиться занадто довго чекати карету швидкої допомоги або прибуття поліцейських.

Реклама:

Згідно з доповіддю "Майбутнє Детройта" у місті майже 150 тисяч порожніх і занедбаних ділянок та 20 квадратних миль вільної землі, що можна порівняти з територією Манхеттена.

Білий дім заявив, що виділить з федеральних фондів майже 150 мільйонів доларів на знесення старих будівель і перепланування околиць.

Vesti.ru

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: