Банк Ізраїлю не може справитися зі зростанням шекеля

Понеділок, 5 серпня 2013, 15:07

Ізраїльські економісти побоюються, що відсутність керівництва в центробанку країни може негативно вплинути на здатність регулятора боротися зі спекулятивною торгівлею валютою, яка продовжує підвищувати курс шекеля.

Минулого тижня два номінанти на пост глави банку Ізраїлю не були затверджені, передають "Вести экономика".

До цих пір немає ясності в тому, хто ж замінить Стенлі Фішера, який залишив посаду в червні 2013 року.

Ізраїльський економіст Лев Лейдерман 2 серпня 2013 року зняв свою кандидатуру, заявивши, що для його сім'ї буде краще, якщо він залишиться в приватному секторі, де він в даний час є головний економістом Bank Hapoalim, що є найбільшим банком країни.

Реклама:

Примітно, що його кандидатура була висунута тільки 31 липня 2013 року, після відмови голови ради директорів JP Morgan Chase International Джейкоба Френкеля.

Кандидати зняли свої кандидатури на тлі спірних звинувачень з боку громадськості, хоча обидва вони їх заперечують і заявили, що готові співпрацювати з комітетом, якому доручено затвердження кандидатур.

Головний економіст D.S. Investment and Securities Алекс Забежинський зазначив, що шекель відреагував зміцненням на ці події, незважаючи на невизначеність.

Економісти кажуть, що це обумовлено спекулятивної торгівлею, з якою банк не може впоратися без чіткого лідера.

"Вони повинні покласти край цьому фарсу якнайскоріше, тому що коли ви дивитеся на центральний банк, найголовніше - це відчувати до нього довіру", - сказав керівник департаменту макроекономічних досліджень Psagot Investment House Ltd. Орі Грінфельд.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: