Fitch знизило рейтинги німецьких RWE і E.On AG

Вівторок, 20 серпня 2013, 20:46

Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента найбільшого німецького енергоконцерну E.On AG і другої  за величиною енергокорпорації країни RWE, прогноз по рейтингах - стабільний.

Про це повідомляється в матеріалах агентства, передає "Прайм".

Згідно з повідомленням, довгостроковий РДЕ E.On знижений до "А-" з "А", RWE - до "ВВВ +" з "А-". Короткостроковий рейтинг E.On був знижений до "F2" з "F1", RWE - підтверджений на рівні "F2".

"Зниження рейтингів відображає структурні проблеми німецького енергетичного ринку, які зменшують приплив грошових коштів компаній", - коментують рейтингові дії аналітики Fitch.

Реклама:

Збільшення виробництва енергії з відновлюваних джерел, слабкі темпи економічного зростання і несприятливе співвідношення попиту і пропозиції в секторі традиційних джерел протягом більшої частини року призвели до падіння цін на електроенергію до 36 євро за МВт. У такій ситуації економічно вигідними залишаються лише вугільні електростанції, в той час як атомні та газові станції збиткові.

В результаті Fitch очікує зменшення EBITDA E.On на 2-2,5 мільярда євро до 2017 року на тлі падіння цін у Німеччині, країнах Бенілюксу і на інших ринках. Аналогічний показник RWE впаде на 2,5-3 мільярди євро.

"Європейська влада ввела різні додаткові податки та посилила вимоги до енергокомпаній за останній час. З викидами вуглекислого газу в 792 грама на кВт енергії RWE досить чутлива до екологічних податків, у той час як диверсифікованість бізнесу E.On робить компанію менш залежною від потенційних дій влади у цій сфері", - наголошується в матеріалах.

Зростання бізнес-ризиків, зокрема, через збільшення капзатрат компаній, може стати причиною зниження рейтингів у майбутньому. У той же час зменшення співвідношення боргу до операційного прибутку буде чинником підвищення рейтингів або поліпшення прогнозу по них.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: