S&P знизило кредитний рейтинг Nokia

Неділя, 7 липня 2013, 10:43

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило довгостроковий корпоративний кредитний рейтинг фінського виробника мобільних телефонів Nokia c "ВВ-" до "В +".

Про це пишуть "Вести економіка" з посиланням на агентство Bloomberg.

Як повідомляється, крім цього експерти також знизили рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу Nokia з "BB-" до "B +" і підтвердили короткостроковий рейтинг "В" зі "стабільним" прогнозом.

Bloomberg пише, що причиною зниження рейтингу Nokia з боку S&P послужив недавній викуп компанією частки в 50% у Siemens AG у спільному підприємстві Nokia Siemens Networks (NSN). Сума операції становила 1,7 млрд євро, 1,2 млрд з яких будуть виплачені готівкою, а ще 500 млн євро - у вигляді позики Siemens.

Реклама:

Експерти з S&P кажуть, що після угоди розмір доступної Nokia готівки може впасти до 1,3 млрд євро до кінця року. За оцінкою іншого рейтингового агентства, Fitch Ratings, купівля сильно позначиться на балансі компанії.

При цьому фахівці Bloomberg стверджують, що борг Nokia перед кредиторами вимірюється 5,27 млрд євро.

Операція буде закрита в III кварталі поточного року, після чого компанія, що виробляє роутери та інше мережеве обладнання, повністю перейде під контроль фінської компанії, йдеться в прес-релізі NSN.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: