Підприємству Тарути і Мкртчана загрожує банкрутство

Середа, 3 липня 2013, 09:28

Гданьську судноверф, що входить в "Індустріальний союз Донбасу" Сергія Тарути та Олега Мкртчана можуть визнати банкрутом у Польщі через борг у 240 тисяч доларів.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на польські ЗМІ.

Інжинірингова компанія Biprostal в кінці червня подала позовну заяву до Окружного суду Гданська з проханням визнати банкрутом Гданьську судноверф через борги за надані їй послуги, повідомили польські ЗМІ.

Прес-секретар ISD Polska (входить судноверф) Яцек Ленскі уточнив, що підприємство має заборгованість перед Biprostal 800 тис злотих (241 тис доларів) з оплати послуг будівництва одного з цехів судноверфі.

Реклама:

"Biprostal вважає, що вже завершила будівництво, а наша компанія переконана, що роботи не завершені. На цій підставі виникла суперечка, яка і перенесла у судову площину", - говорить Ленскі.

Цього року до судноверфі було пред'явлено близько п'яти подібних судових позовів від інших компаній, уточнив менеджер.

За його словами, ці претензії вдалося врегулювати поза судів.

"Для нас сума боргу перед Biprostal некритична - зараз ми ведемо переговори з цією компанією", - говорить Ленскі.

Гданська судноверф - одне з найбільших суднобудівних підприємств Польщі, що спеціалізується на будівництві автомобіле-і контейнеровозів, а також сталевих конструкцій і башт для вітроенергетики. Дочірня структура ІСД Тарути та Мкртчана - ISD Polska - є власником 75,01% верфі, ще 24,99% належить польському державному агентству з розвитку промисловості (ARP).

У судноверфі зараз непросте фінансове становище - її загальна заборгованість становить 180 млн злотих (54,18 млн доларів), - говорить Ленскі.

Навесні ІСД підписала з ARP договір, за яким компанія зобов'язалася інвестувати в підприємство 80 млн злотих (24,08 млн доларів), а ще 100 млн злотих (30,1 млн доларів) мали прийти від продажу частини активів судноверфі (землі і обладнання) , у реалізації який ARP зобов'язалася допомогти.

"Після продажу декількох кранів ARP припинила допомагати верфі. Ми підозрюємо, що держагентство спеціально затягує процес - вони чекають нашого банкрутства, так як хочуть підтримати інші суднобудівні підприємства країни", - говорить Ленскі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: