Google вирішила скласти конкуренцію Apple TV

Четвер, 25 липня 2013, 12:12

Компанія Google анонсувала гаджет Chromecast для бездротової трансляції аудіо-та відеоряду на телевізор з мобільних пристроїв.

Google Chromecast - це невеликий пристрій, розміром приблизно 5 сантиметрів, який дозволяє транслювати мультимедійний контент зі смартфонів, планшетів і ПК на телевізори, передає Digit.ru.

Також гаджет дає можливість запускати і зупиняти відтворення фільму і контролювати гучність звуку. Передбачається, що користувачі будуть транслювати відео і музику з сервісів Netflix, YouTube, Google Play, а також відео-та аудіоконтент з браузера Chrome.

Chromecast підключається до HDMI-виходу телевізора, після чого по Wi-Fi з'єднується з мобільним пристроєм і запускається одним натисканням на підключеному апараті.

Реклама:

Підтримуються смартфони та планшети на базі ОС Android 4.3, iPhone і iPad на iOS версій 6.0 і старше, а також браузер Chrome у версіях для Mac і для Windows.

У США пристрій буде доступний за ціною у 35 доларів, при цьому покупці отримують 3 місяці доступу до відеосервісу Netflix.

Google Chromecast менш функціональний, ніж Apple TV, наприклад, не дозволяє вести пряму трансляцію медіапотоку з мережі, однак і коштує дешевше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: