Суд заарештував рахунки підприємств Тарути за позовом банку Ахметова

Середа, 24 липня 2013, 20:36

Госпсуд Донецької області заарештував банківські рахунки та майно Алчевського меткомбінату і Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського.

За позовом Першого українського міжнародного банку заарештовано активів на суму 162,5 млн гривень і 5 млн євро відповідно, пише Forbes.

Дані визначення суд виніс 1 липня 2013 року.

Алчевський меткомбінат входить до корпорації ІСД, 50% +2 акції якої належить російським інвесторам на чолі з Олександром Катуніним, решта - Сергію Таруті та Олегу Мкртчяну.

Реклама:

ПУМБ, що входить до групи найбільших банків, контролюється компанією СКМ Ріната Ахметова.

Згідно із визначенням суду, ПУМБ звернувся до суду з позовом до ІСД і Алчевського меткомбінату (поручитель за договором) з вимогою стягнути 162,5 млн гривень заборгованості за кредитом, наданим у липні 2007 року на 202 млн гривень.

У даному позові Алчевський МК і ІСД виступають солідарними боржниками, що означає право кредитора вимагати виконання зобов'язання за договором у повному обсязі як від боржника і поручителя разом, так і від кожного окремо.

У результаті суд прийняв рішення накласти арешт, у межах суми позову, на кошти на рахунках Алчевського металургійного комбінату і на все рухоме і нерухоме майно підприємства.

У випадку з ДМК ім. Дзержинського суд, крім рухомого і нерухомого майна і рахунків у межах суми позову - 4,7 млн євро, заарештував цінні папери підприємства, за позовом ПУМБу про стягнення кредитної заборгованості.

У договорі між банком і меткомбінатом від лютого 2008 року поручителем виступає ІСД.

Крім того, Госпсуд Донецької області 1 липня 2013 року почав виробництво ще по чотирьом справам проти корпорації ІСД та її підприємств, за позовами ПУМБу, про стягнення заборгованості на загальну суму 272,4 млн гривень і 4,4 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: