Fitch знизило рейтинги найбільших банків Франції

Четвер, 18 липня 2013, 10:56

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента найбільших банків Франції - Credit Agricole, Societe Generale, Groupe BPCE, Dexia і Dexia Credit Local - до "A" з "A +" та аналогічні короткострокові до "F1" з "F1+".

Про це йдеться в прес-релізі агентства, передає "Прайм".

Крім того, агентство переглянуло у бік пониження короткостроковий рейтинг дефолту емітента BNP Paribas до "F1" з "F1 +". Довгостроковий рейтинг дефолту емітента банку залишився незмінним - "A +" зі стабільним прогнозом.

Також, Fitch залишило без зміни рейтинги стійкості банків. При цьому рейтинги потенційної підтримки державою зазначених банків були переглянуті до "A" з "A+".

Реклама:

"Дані рейтингові дії послідували за зниженням рейтингу Франції до "AA+" зі стабільним прогнозом з "AAA" з негативним прогнозом 12 липня. Зниження рейтингу Франції, на думку Fitch, означає, що здатність держави надавати підтримку французьким банкам дещо зменшилася", - йдеться в релізі.

Зниження рейтингу Франції було обумовлено новими прогнозами щодо держборгу, зростанням безробіття, очікуванням повільних темпів відновлення економіки і зниження ВВП в 2013 році.

Рейтинги SG, Groupe BPCE і DCL відображають думку експертів Fitch про можливу підтримку з боку держави у разі необхідності.

Рейтинги BNPP і CA грунтуються на їх рівні автономної фінансової стійкості. Зниження короткострокового рейтингу банків до "F1" свідчить про зниження рівня ліквідності в разі французьких банків.

Рейтинги підтримки французьких банків залежать від думки аналітиків Fitch щодо готовності або можливості уряду надати їм допомогу.

"Існує чітке політичне бажання в кінцевому підсумку зменшити ступінь неявній держпідтримки для системно значимих банків, про що свідчить ряд політичних і законодавчих ініціатив, спрямованих на зменшення системного ризику, пов'язаного з банківською сферою", - зауважує Fitch.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: