Російські оператори розривають зв'язки з Apple

Середа, 17 липня 2013, 14:43

Три найбільших російських стільникових оператора розривають свої зв'язки з компанією Apple.

Про це повідомляє Fortune, пишуть "Вести економіка".

На думку видання, на продажу iPhone в цій країні можна зробити хороші гроші, проте до цих пір ні в одному з магазинів "Великої трійки" не можна знайти жодного iPhone.

На думку автора статті, Росію відрізняють від решти світу відсутність в Росії субсидованого ціноутворення, високі мита і податки на ввезення товарів і конкуренція з боку давніх "колег".

Реклама:

Fortune відзначає, що згідно IDC частка Microsoft на ринку смартфонів в Росії зросла за рік з 5,1% до 8,2%, а частка Apple скоротилася з 9% до 8,3%.

У 2008 році Apple уклала угоди з МТС, "Мегафоном" і "Вимпелкомом", дозволивши їм ввозити iPhone для продажу в своїх салонах і для відвантаження стороннім дилерам.

Угоди передбачали зобов'язання за кількістю пристроїв, які кожен з операторів повинен був викупити у Apple за певний термін: в середньому йшлося про 1-1,5 млн апаратів за два роки.

Однак такого попиту на офіційні iPhone за ціною на рівні 30 тис рублів в Росії забезпечити не вдалося, відповідно виконання зобов'язань стало неможливим.

У підсумку "Мегафон" і МТС не стали продовжувати контракти з Apple, а минулого тижня остання з трьох компаній, "Вимпелком", яка продає телефони в мережі "Білайн", припинила свої відносини з Apple і почала пропонувати своїм покупцям Samsung Galaxy S4.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!