S&P підтвердило рейтинг Єгипту на рівні "ССС+/С "

Середа, 17 липня 2013, 09:32

Міжнародне рейтингове агентство S&P підтвердило довго-і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги Єгипту на рівні "ССС+/ С", прогноз по рейтингах стабільним.

Про це повідомляється в прес-релізі агентства, пише "Прайм".

Як повідомляється, рейтинги відображають політичні, зовнішні, бюджетні та інші економічні ризики в Єгипті, які все ще високі. Однак аналітики агентства сподіваються, що зовнішня фінансова підтримка країни буде достатньою і своєчасною, щоб уникнути дефолту.

"Ми розглядаємо Єгипет як геополітично важливу країну для стабільності у всьому регіоні, особливо враховуючи її контроль над Суецьким каналом", - наголошується в повідомленні.

Реклама:

На думку аналітиків S&P, повідомлення про те, що Кувейт, Саудівська Аравія і ОАЕ готові надати Єгипту фінансову підтримку в 12 мільярдів доларів зменшили вірогідність того, що країна зіткнеться з кризою платіжного балансу.

Стабільний прогноз по рейтингу збалансований змінами політичного ландшафту Єгипту і значним тиском на валютні ресурси, а також відображає надії аналітиків на те, що зовнішня фінансова допомога буде виділена протягом решти 2013 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: