Прокуратура взялася за київський завод "Артем"

П'ятниця, 7 червня 2013, 09:49

У Києві прокуратура відкрила провадження за фактом невиплати працівникам ДП "Машинобудівна фірма "Артем" 1,3 млн гривень боргу по зарплаті.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Центрального регіону з нагляду за дотриманням законів у військовій сфері, пише "УНІАН".

Згідно з повідомленням, Дарницької прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері в ЕРДР внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу: необгрунтованої невиплати працівникам заводу "Артем" зарплати на суму 1,3 млн гривень.

"Під час прокурорської перевірки встановлено, що на держпідприємстві, в порушення вимог ст. 97, 115 Кодексу законів про працю, ст. 15, 21, 24 закону" Про оплату праці ", при значній заборгованості з виплати зарплати працівникам підприємства за період з лютого по березень 2013 року наявні на розрахункових рахунках підприємства кошти на погашення зазначеної заборгованості не направлялися, а здійснювалися інші необов'язкові і непершочергові платежі", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: