Арбузов прогнозує залучення мільярдних інвестицій в агросектор

Вівторок, 4 червня 2013, 12:00

За прогнозами, у сільське господарство можуть вкласти до 3 мільярдів доларів.

Про це повідомив перший віце-прем’єр Сергій Арбузов, повідомляє прес-служба КМУ.

"На сьогодні сільське господарство є однією з найбільш привабливих галузей економіки як в Україні, так і у світі. Тож цього року ми плануємо залучити до 3 млрд доларів інвестицій в аграрний сектор. А це більш ніж утричі перевищує минулорічні суми, коли в сільське господарство вклали понад 800 млн доларів. Таке зростання обсягів інвестицій стало можливим через те, що державна політика стала більш прозорою і передбачуваною", − зазначив Арбузов.

Так, за словами урядовця, якщо прогнози щодо 3 млрд доларів справдяться, то це означатиме, що майже половина іноземних інвестицій у вітчизняну економіку припаде саме на аграрний сектор.

Реклама:

"А це яскравий доказ того, що сільське господарство є ключовою галуззю економіки держави", - зауважив Арбузов.

Перший віце-прем’єр також повідомив, що обсяг інвестицій значно збільшиться за рахунок фінансів, які надійдуть не лише з європейських країн, але й Азії, зокрема з Китаю.

Як повідомлялося, Китай має намір вивести стратегічну співпрацю з Україною на новий рівень.

Нагадаємо, Україна у 2012 році залучила китайські інвестиції на реалізацію проектів заміщення газу вугіллям вітчизняного видобування.

Як відомо, в кінці липня 2012 року парламент схвалив надання держгарантій на суму 29,5 млрд гривень за кредитом держбанку розвитку Китаю, який Україна планує залучити на програми заміщення споживання газу українським вугіллям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!