Китай хоче збільшити товарообіг з Україною до 20 мільярдів

Четвер, 23 травня 2013, 18:34

Китай має намір вивести стратегічну співпрацю з Україною на новий рівень.

Про це заявив заступник голови Центральної військової ради КНР генерал-полковник Сюй Цілян під час зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим, йдеться у повідомленні секретаріату уряду.

"Ми уже практично виконали завдання, яке поставили наші лідери з перевищення товарообігу у 10 млрд доларів, і ми повинні йти до нової мети - 20 млрд доларів", - сказав Сюй Цілян.

Він зазначив, що Китай став найбільшим партнером України в Азії, а Україна посідає друге місце за обсягом товарообігу Китаю з країнами СНД.

Реклама:

Прем’єр-міністр України заявив, що у 2012 році товарообіг між Україною і Китаєм становив 9,8 млрд доларів, і є всі можливості для значного його збільшення.

"Ми закликаємо наших китайських партнерів більше купувати українських товарів для того, аби збалансувати наші торгово-економічні відносини. Нам є що запропонувати Китаю", - сказав Азаров.

Нагадаємо, Україна у 2012 році залучила китайські інвестиції на реалізацію проектів заміщення газу вугіллям вітчизняного видобування.

Як повідомлялося, в кінці липня 2012 року парламент схвалив надання держгарантій на суму 29,5 млрд гривень за кредитом держбанку розвитку Китаю, який Україна планує залучити на програми заміщення споживання газу українським вугіллям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!