Китай розпочав фінансування "Повітряного експресу" - Каськів

Четвер, 20 червня 2013, 11:45

Експортно-імпортний банк Китаю відкрив фінансування Нацпроекту "Повітряний експрес" - першого великого інфраструктурного проекту, що реалізовується на окупній основі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держагентства з інвестицій та управління національними проектами.

"Держінвестпроект отримав офіційне повідомлення від Експортно-імпортного банку Китаю про відкриття фінансування Нацпроекту "Повітряний експрес". Відкриття кредитної лінії дозволяє вже зараз розпочати активну стадію будівництва швидкісного залізничного пасажирського сполучення між Києвом та міжнародним аеропортом "Бориспіль", - зазначили у відомстві.

Як зазначається, загальна сума кредиту становить 372 млн доларів. Кредит буде виділятись двома траншами. Перший транш, на 52 млн доларів, буде використано на виконання проектних і підготовчих робіт. Другий - 320 млн доларів - забезпечить безпосередньо будівництво інфраструктурних об'єктів.

Реклама:

Крім того, кредитною угодою також визначено генерального підрядника з китайської сторони - Китайську державну компанію машинної індустрії та комплексних підрядів (СМСЕС). Саме СМСЕС здійснюватиме закупівлі в рамках Національного проекту "Повітряний експрес".

"Повітряний експрес" - це створення швидкісних пасажирських перевезень між ст. "Київ-Пасажирський" та міжнародним аеропортом "Бориспіль" і розвиток інфраструктури аеропорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: