Курченко придивляється до середніх банків

Середа, 19 червня 2013, 14:25

Група СЄПЕК, очолювана бізнесменом Сергієм Курченко, має намір придбати середній банк на ринку України.

Про це журналістам повідомив глава правління "Укрсоцбанку" Борис Тимонькін, передає "УНІАН".

"Буду на рівні наглядової ради керувати одним банком, також буде придбаний банк другої групи, який працює на відкритому ринку, і це буде придбання на відкритому ринку", - зазначив Тимонькін.

За його словами, у групи є мета купити банк середнього розміру, але терміни цієї покупки і конкретні банки ще не визначені. У той же час, Тимонькін не виключає купівлю кількох банків.

Реклама:

"Кіпрські банки входять до переліку потенційних об'єктів. Штук п'ять можемо розглянути", - додав банкір.

Як повідомлялося, голова правління акціонерного банку "Укрсоцбанк" Борис Тимонькін, який займав свій пост з 2001 року, залишає його з 1 липня і переходить на посаду заступника голови наглядової ради ВЕТЕК.

Він буде керувати фінансовим сектором групи, в яку увійдуть банківські та інвестиційні підрозділи, а також здійснювати взаємодію бізнес-одиниць групи з фінансовими і кредитними установами.

Нагадаємо, СЄПЕК об'єднує компанії, що входили раніше до групи "Газ України", яка спеціалізується на торгівлі скрапленим та природним газом, широким спектром нафтопродуктів та товарів для нафтогазової галузі.

Основний акціонер групи, за офіційною інформацією, - харківський бізнесмен, власник ФК "Металіст", Сергій Курченко.

Як повідомлялося раніше, кістяк команди управлінців компанії "СЄПЕК" бізнесмена  Курченка - вихідці з нафтогазового сектора з ухилом в продажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: