Імпорт золота з боку Китаю зріс до рекорду

Четвер, 9 травня 2013, 09:39

Oбсяг імпорту золота в березні 2013 року більш ніж у два рази перевищив колишній рекордний рівень імпорту золота з боку Китаю.

Про це пишуть "Вести економика".

Згідно з даними Міністерства перепису населення та статистики Гонконгу, на які посилаються інформаційні агентства Reuters і Bloomberg, загальний обсяг імпорту золота з боку Китаю через Гонконг в березні 2013 року складе 223,5 тонн. Колишній рекорд був встановлений в грудні 2012 року, коли цей показник склав 114,3 тонни.

Варто відзначити, що це загальний показник обсягу фізичного імпорту золота в Китай, без урахування обсягу продажів жовтого металу з боку китайських продавців у Гонконг.

Реклама:

За оцінками агентства Bloomberg, чистий обсяг імпорту золота Китаю через Гонконг склав трохи більше 130 тонн, при цьому в лютому чистий імпорт золота склав 60,9 тонн.

Таким чином, Китай імпортував рекордний обсяг фізичного золота перед обвалом його біржових котирувань в середині квітня. 16 квітня ціни на жовтий метал впали в район відмітки 1,321 тис доларів за тройську унцію, впавши на 14% всього за кілька днів.

Багато експертів відзначають, що в результаті падіння біржових котирувань золота багато покупців в Азії, зацікавлені у придбанні фізичного металу (а не так званого "паперового золота" в індексних фондах - exchange-traded funds, ETF), ще більше збільшили обсяг покупок.

Аналітики очікують подальшого збільшення показників імпорту золота з боку Китаю та інших країн регіону АТР в даних за квітень. На користь цих прогнозів говорить той факт, що в ряді великих сховищ в Сінгапурі та Гонконгу вже відзначений дефіцит золотих злитків і золотих монет.

За оцінками Всесвітньої золотої ради (World Gold Council) - організації, до якої входять найбільші золотодобувні компанії світу, на частку Індії та Китаю припадає більше половини від загального обсягу світового попиту на золото.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: