Суд зобов'язав МАУ виплатити 13 мільйонів заводу "Антонов"

Середа, 8 травня 2013, 13:39

Суд задовольнив позов прокуратури Центрального регіону до авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України"  на суму 13 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Центрального регіону з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері, передає "Укрінформ".

"Позов прокуратури Центрального регіону України до ПАТ "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" в інтересах Мінпромполітики та державного підприємства "Антонов" задоволено", - йдеться в повідомленні.

Рішенням суду від 24 квітня 2013 року МАУ зобов'язана виплатити 13 млн гривень Міністерству промислової політики та держпідприємству "Антонов" за оренду літаків оборонного підприємства у період з січня по грудень 2012 року.

Реклама:

"Крім того, під час розгляду даної справи у суді приватним акціонерним товариством "Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" добровільно перераховано державному підприємству "Антонов" заборгованість у сумі 5 млнгривень", - зазначають у прес-службі прокуратури.

Нагадаємо, позов до суду було направлено 18 лютого. Як повідомили у прокуратурі, сам борг виник в результаті несплати за авіаційні перевезення, виконані літаками державного підприємства "Антонов" у період з січня по грудень 2012 року. На момент подання позову, сума боргу складала 18,5 млн гривень.

Як відомо, за даними ЗМІ, "МАУ" придбана українським олігархом Ігорем Коломойським, і вже розпочався процес передачі прав на здійснення рейсів від скандального "Аеросвіту", який знаходиться в процесі банкрутства, на користь "МАУ", що не встигла зіпсувати репутацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: