Московська біржа запустить ф'ючерс на українську валюту

Четвер, 30 травня 2013, 09:44

Іноземні та українські інвестори незабаром зможуть недорого застрахуватися від девальвації національної валюти.

З 11 червня 2013 року на Московській біржі можна буде купити ф'ючерсний контракт на валютну пару гривня-долар за 15% від вартості валюти, пише "Комерсант-Україна".

У розпорядженні видання опинилася затверджена правлінням Московської біржі специфікація ф'ючерсного контракту на курс долар США-українська гривня, а також презентація запуску ф'ючерсного контракту, запланованого на 11 червня.

Таким чином, перший на пострадянському просторі похідний інструмент хеджування українських валютних ризиків, доступний широкому колу інвесторів, з'явиться не в Україні, а в Росії.

Реклама:

Запуск нового продукту є частиною розширення інструментів термінового ринку Московської біржі.

У червні-липні також планується запуск ф'ючерсів на валютні пари долар-єна, долар-швейцарський франк. Вони доповнять лінійку інструментів, номінованих в доларах: ф'ючерси на індекс РТС, нафту марки Brent, австралійський долар-долар США, євро-долар.

Згідно специфікації ф'ючерсу, мінімальний лот становитиме 1 тис доларів, але котирування будуть виставлятися у гривні. Для здійснення угоди досить буде лише 15% від вартості контракту.

Наприклад, при купівлі одного контракту за ціною 8,2 грн/дол гарантійне забезпечення покупця становитиме 1,23 тис гривень (150 доларів).

У разі зростання котирувань ф'ючерсного контракту, наприклад через девальвацію гривні до 9 гривень, покупець запрацює 120 гривень.

Падіння котирувань спричинить збитки. Уникнути втрат при невигідному зміні курсу можна шляхом продажу контракту.

Котируватися будуть одно-, двох-, трьох-, шести-, дев'ятимісячні і річні контракти з датою виконання в березні, червні, вересні та грудні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: