Без інвестицій галузь ЖКГ не підняти - міністр

Субота, 25 травня 2013, 13:51

Без інвестицій галузь житлово-комунального господарювання не підняти.

Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, передає "Інтерфакс-Україна".

"Без інвестицій, без ефективного власника, без ефективного постачальника послуг ми галузь не піднімемо. Потенціал галузі оцінюється в близько 500 млрд гривень. Тому вона інвестиційно приваблива", - сказав він.

При цьому міністр навів приклад витрачання електроенергії для приготування 1 куб. м питної води. За його словами, в Україні для цього використовують 0,7 кВт електроенергії, тоді як у країнах Євросоюзу - 0,3 кВт. Темник вважає, що різницю в 0,4 кВт можна заощадити за рахунок залучення коштів у модернізацію водопостачання.

Реклама:

Для опалення 1 кв. м житла на місяць, порівняв міністр, у країнах ЄС використовують 1,5-2 куб. м газу, тоді як в Україні - 3,5-4 куб. м.

"Ми маємо потенціал, ми маємо можливість зменшити фактичні витрати, ми маємо змогу не підвищувати тарифи й не перекладати їх на плечі споживачів", - сказав Темник.

Тому він бачить одним зі своїх головних завдань створення всіх умов для залучення інвестицій у сферу ЖКГ.

Як повідомлялося, Мінрегіон має намір залучити близько 15 млрд гривень у міжнародних фінансових організацій на реконструкцію і модернізацію об'єктів ЖКГ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!