Україна лише через 2 роки уклала угоду на залізницю до Борисполя

П'ятниця, 24 травня 2013, 20:36

ДП "Повітряний експрес" 17 травня 2013 року уклало угоду з "China national machienery industry comlete engineering corporation" на організацію залізничного сполучення Київ - аеропорт "Бориспіль" вартістю 372,31 млн доларів.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів отримала підряд на розробку проектно-кошторисної документації та будівельні роботи по неконкурентній процедурі закупівлі "в одного учасника".

Умовами кредиту, який Експортно-імпортний банк Китаю надав українській стороні для виконання цього проекту було передбачено, що підрядником будівництва має стати резидент Китайської народної республіки.

Реклама:

Вартість будівельного підряду в точності відповідає розміру кредиту, отриманого на 15 років зі ставкою LIBOR+3,5% та пільговим періодом чотири роки.

Також кредит було застраховано у китайській компанії "Sinosure" за 36,39 млн доларів. Тобто вартість страховки становила майже 10% від розміру кредиту.

Кредит було надано Україні у 2011 році. Однак будівельну угоду було укладено лише через два роки. 26 квітня 2013 року прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив, що зараз з китайською стороною опрацьовується питання участі українських юридичних осіб у реалізації національного проекту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: