Думка експерта: Чистий борг компанії Жеваго зріс на 116 мільйонів доларів

Понеділок, 13 травня 2013, 14:32 -

Експерти стурбовані тенденцією підвищення чистого боргу гірничорудної компанії Костянтина Жеваго Ferrexpo, який збільшився на 116 млн доларів у першому кварталі 2013 року.

Про це заявив старший аналітик Dragon Capital Денис Саква.

За його словами, зростання продажів компанії в 1 кварталі 2013 року в результаті початку промислового видобутку на Єристівському ГЗК відповідає прогнозам.

"Ми очікуємо, що компанія зробить 11 млн тонн окатишів в 2013 році (+14% р/р). Разом з тим, різке підвищення собівартості виробництва викликає деяке занепокоєння", - сказав Саква.

Реклама:

Він зазначив, що без урахування більш дорогого виробництва на Єристівському ГЗК, витрати Полтавського ГЗК також зросли на 6,7% в квартальному вираженні і на 6% в річному, що ставить під сумнів річний прогноз собівартості в розмірі 60,6 долара за тонну.

"Разом з тим, викликає стурбованість тенденція підвищення чистого боргу, що збільшився на 116 млн доларів у першому кварталі, при цьому майже половина цієї суми пов'язана зі сплатою податків. Наш прогноз на 2013 рік передбачає чистий борг в сумі 611 млн доларів", - підсумував експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: