Sony повернулася до прибутку вперше за п'ять років

П'ятниця, 10 травня 2013, 13:00

Японська Sony Corp. отримала великий прибуток за підсумками IV  кварталу завдяки коштам від продажу офісних будівель і вийшла в плюс за підсумками фінроку вперше за останні п'ять років.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на The Wall Street Journal.

Як повідомляється, Sony отримала квартальний чистий прибуток у 9,39 млрд ієн (949 млн доларів) в порівнянні з чистим збитком у 255,2 млрд ієн рік тому.

Виручка виросла на 8,3% до 1,73 трлн ієн, операційний прибуток досяг 147,2 млрд ієн.

Реклама:

Всі ці показники виявилися вищими за очікування експертів і дозволили Sony показати прибуток за підсумками фінансового року в розмірі 43 млрд ієн.

Компанія врахувала у виручці дохід від продажів офісних будівель в Нью-Йорку і Токіо і від продажу частки в онлайн-сервісі медичних послуг M3 Inc.

Проте ситуація на основних для Sony ринках - персональних комп'ютерів, телевізорів і цифрових фотоапаратів - залишається складною, відзначає WSJ.

Основний прибуток в минулому році принесли підрозділу фінансові послуги та розваги, включаючи комп'ютерні ігри.

Фіндиректор компанії Масару Като назвав основною метою на цей рік повернення підрозділів електроніки до прибутку після майже десятиліття збиткової роботи. Для цього Sony запустить нову лінійку телевізорів UltraHD, плануючи збільшити виручку підрозділу на 40%, а продажі - з 13,5 до 16 млн штук.

Sony прогнозує за підсумками 2014 фінансового року чистий прибуток в 50 млрд ієн, операційний прибуток 230 млрд ієн і виручку 7,5 трлн ієн при курсі долара 90 ієн, євро - 120 ієн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: