Компанія Ахметова позичила у російського банку 250 мільйонів

Понеділок, 4 березня 2013, 19:58

Компанія "Гірничі машини" на розвиток експорту та сервісу залучила кредит в української "дочки" Сбєрбанку Росії в еквіваленті 250 млн гривень.

Про це повідомила прес-служба компанії "Гірничі машини", передає "Інтерфакс-Україна".

Як зазначається, кредит залучено в рамках реалізації п'ятирічної стратегії розвитку компанії для географічної експансії та розвитку сервісної інфраструктури.

"НПК використовує фінансову підтримку Сбєрбанку Росії - одного з фінансових партнерів компанії - для подальшого розвитку за двома напрямками: посилення позицій на поточних експортних ринках і вихід на нові, а також на розвиток сервісної інфраструктури", - наголошується в прес-релізі.

Реклама:

Прес-служба нагадує, що в даний час "Гірничі машини" виконують регулярні контракти на поставку обладнання у вісім країн світу. У числі ключових партнерів - гірничодобувні компанії з РФ, Казахстану, Білорусі та В'єтнаму. У планах - вихід на ринки Польщі, Індії, ПАР.

"Зберегти стабільне фінансове становище дозволять розумна диверсифікація продуктових лінійок, зростання продажів в сегменті послуг по післягарантійному обслуговуванню, а також на ринку капітальних ремонтів та модернізації обладнання, розширення географії продажів", - заявив директора з фінансів "Гірські машини" Михайло Потапов.

Компанія "Гірничі машини" входить до групи СКМ Ріната Ахметова.

АТ "Дочірній банк Сбербанку Росії" засновано в 2001 році. Його єдиним акціонером є Сбербанк РФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: