Медіаімперія Берлусконі вперше фіксує збитки

Четвер, 28 березня 2013, 09:53

Медіаімперія Сільвіо Берлусконі вперше завершила фінансовий рік зі збитками.

Про це йдеться в повідомленні компанії, пишуть "Вести".

Як повідомляється, втрати холдингу склали більше 250 млн євро. У звіті компанії говориться, що втрати пов'язані, насамперед, з фінансовою кризою, яка послабила позиції рекламного ринку.

Збитки Mediaset, керівником якої є син політика Пірсільвіо Берлусконі, склали 287 млн ​​євро. Показник виявився помітно вищим за прогнози експертів.

Реклама:

Виручка компанії скоротилася на 12%, до 3,72 млрд євро. Борг компанії скоротився з 1,9 до 1,7 млрд євро. Продовжують падати і рекламні доходи холдингу. У 2012 році вони знизилися на 16%, а в січні впали ще на 15%.

У холдинг Mediaset входять три телеканали - Italia 1, Canale 5 і Rete 4. Головний конкурент - державна телекомпанія RAI, яка мовить по трьох каналах.

2012 був для Mediaset роком економії. Холдинг зміг заощадити 307 млн ​​євро. До 2014 року компанія планує заощадити ще 450 млн євро. Скорочення персоналу не передбачається.

"Ми економили на управлінських структурах, при підготовці програм, а також при укладенні договорів з нашими зірками. Все це дуже непросто, але ми йдемо вірним шляхом", - коментує син Берлусконі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: