Fitch присвоїло рейтинг випуску євробондів агрохолдингу Бахматюка

Середа, 27 березня 2013, 09:19

Міжнародне рейтингове агентство Fitch присвоїло випуску 5-х єврооблігацій "Укрлендфармінга" на 275 млн доларів рейтинг "B" і рейтинг зворотності активів "RR4".

Про це йдеться в повідомленні агентства, передає "Інтерфакс-Україна".

"Fitch очікує, що надходження від випуску облігацій допоможуть групі впоратися з погашенням короткострокового боргу та його інвестиційною програмою 2013 року", - наголошується в повідомленні.

"Рейтинги "Укрлендфармінга" відображають провідну позицію компанії в сільськогосподарському секторі, незважаючи на високі регулятивні ризики і схильність до волатильності збутових цін, що зумовлює високі бізнес-ризики.

Реклама:

У той же час профіль фінансового ризику є більш консервативним з урахуванням хорошої прибутковості та очікувань стабільного генерування вільного грошового потоку в майбутні роки, незважаючи на високі капіталовкладення, заплановані на 2013 рік", - додає агентство.

Як відомо, "Укрлендфармінг" на минулому тижні здійснив дебютне розміщення облігацій під 10,875% річних на 275 млн доларів, хоча спочатку заявлялося про можливість залучення до 500 млн доларів.

Група, за її даними, є найбільшим агрохолдингом в Євразії, займається вирощуванням зернових, виробництвом яєць і яєчних продуктів, цукру, вирощуванням великої рогатої худоби, дистрибуцією техніки, добрив і насіння.

Власником агрохолдингу "Укрлендфармінг" є Олег Бахматюк.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: