Міндоходів проти скорочення податкових юрисдикцій у трансферному законопроекті

Неділя, 17 березня 2013, 11:22

Міндоходів наполягає на тому, щоб у податковий моніторинг потрапляли операції суб'єктів господарювання не тільки з офіційно визнаними в Україні офшорами, але і тими юрисдикціями (країнами), податкове навантаження яких істотно нижче, ніж в Україні.

Про це заявив міністр доходів і зборів Олександр Клименко під час круглого столу, передає "Дзеркало тижня.Україна".

"Ми сьогодні не можемо обмежитися офшорними юрисдикціями, тому що тоді Кіпр, кантон Цуг (Швейцарія) та інші автоматично не підпадуть під дію закону (про трансферне ціноутворення). Відповідно, документ стане просто декларацією - ні більше, ні менше. І ми, як міністерство, будемо докладати максимум зусиль для того, щоб ці положення не зазнавали змін у ході голосування в першому і другому читанні в парламенті", - констатував чиновник.

Клименко підкреслив, що законопроект про трансферне ціноутворення був обговорений з 90% платників податків, яких торкнуться нововведення.

Реклама:

"З кожним з них ми знайшли спільну мову. Тоді в мене питання: якщо ті, хто буде сплачувати цей податок розуміє і сприймає документ, в чому предмет дискусії?", - зазначив глава Міндоходів.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів затвердив остаточну редакцію законопроекту про трансферне ціноутворення і направив його в парламент.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: