Акціями українських аграрних компаній цікавляться іноземці

Вівторок, 12 березня 2013, 17:33

Іноземні інвестори найбільше цікавляться можливістю придбання акцій українських аграрних компаній.

Про це сказав член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку Анатолій Амелін, передає Reuters.

За його словами, три українські компанії активно вивчають можливість розміщення своїх боргових інструментів, а одне машинобудівне підприємство - розміщення акцій в Росії.

"У Росії рівень ліквідності на порядок вище, ніж в Україні. Відповідно, для українських компаній це можливість залучити більш дешевий ресурс для розвитку", - сказав Амелін.

Реклама:

За словами Амеліна, велику зацікавленість інвестиціями в українські акції висловлюють представники біржі Гонконгу.

"У нас були переговори з Гонконгською фондовою біржею, і ми досягли певного порозуміння: вони готові визнавати українську юрисдикцію за умови, що ми виконаємо ряд вимог. Вони взяли на себе зобов'язання підготувати рекомендації, дотримуючись яких українські емітенти можуть відповідати стандартним вимогам Гонконгської біржі і отримати прямий лістинг", - зазначив чиновник.

Він заявив, що іноземні інвестори найбільше цікавляться можливістю придбання акцій українських аграрних компаній, очікуючи зростання вартості таких активів в найближчі роки в умовах подорожчання продовольства.

"Ми хотіли б, щоб акції українських компаній торгувалися і у Варшаві, і Гонконгу, і в Лондоні, це довгострокова мета. Щоб її реалізувати, нам необхідні додаткові процедури, і ми зараз створюємо ці процедури", - сказав Амелін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!