МЗС очікує звинувачень затриманим у Казахстані чиновникам

Вівторок, 5 лютого 2013, 14:58

Україна очікує, що найближчим часом казахстанська сторона висуне звинувачення двом громадянам України, затриманим в Казахстані за підозрою у дачі хабара.

Про це заявив на прес-конференції міністр закордонних справ Леонід Кожара, передає "Радіо Свобода".

"На цей час у МЗС є інформація про те, що заарештовано двоє громадян України, працівників компанії "Укрспецекспорт". Нині є рішення суду щодо застосування до цих громадян арешту на два місяці. Ми чекаємо пред’явлення їм звинувачення. Коли це станеться, - будемо відслідковувати ситуацію", - сказав міністр.

Як повідомлялося, раніше у МЗС заявили, що співробітників "Укрспецекспорту" заарештували на 10 діб.

Реклама:

Нагадаємо, раніше видання ZN.UA з посиланням на джерело повідомила, що в Казахстані за підозрою в дачі великого хабара (200 тисяч доларів) затримано двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту".

В "Укрспецекспорті" підтвердили інформацію про затримання своїх співробітників у Казахстані.

У свою чергу, казахстанська газета "Експрес К" повідомила, що спецслужби затримали начальника Головного управління озброєнь Збройних сил Казахстану генерал-майора Алмаза Асенова, який став фігурантом кримінальної справи, розслідуваної органами нацбезпеки.

Згідно із інформацією казахстанських ЗМІ, начальник Головного управління затриманий при одержанні хабара в розмірі 200 тис доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: