Співробітників "Укрспецекспорту" заарештували на 10 діб - МЗС

Понеділок, 4 лютого 2013, 14:33

У Міністерстві закордонних справ України підтверджують затримання двох співробітників "Укрспецекспорту" у Казахстані.

Про це заявив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євгеній Перебийніс, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, затримані залишені під вартою на 10 діб.

"28 січня 2013 року пройшло судове засідання в районному суді м.Астана, за результатами якого прийнято рішення продовжити строк перебування затриманих під вартою до 10 діб для проведення додаткових слідчих дій", - сказав Перебийніс.

Реклама:

За інформацією відомства, на даний момент офіційні обвинувачення українцям не висунуті.

МЗС інформує, що місцеві компетентні органі в Астані затримали двох співробітників "Укрспецекспорту" 26 січня.

"Посольство України в Казахстані вживає заходів у контексті забезпечення консульського супроводу зазначеної справи. Стан здоров'я затриманих громадян України задовільний. Скарги із приводу умов утримання відсутні, вони забезпечені адвокатами", - підкреслив Перебийніс.

За словами представника відомства, справа перебуває на особливому контролі департаменту консульської служби МЗС і посольства України в Казахстані.

Як відомо, раніше ZN.UA з посиланням на джерело повідомила, що в Казахстані за підозрою в дачі великого хабара (200 тисяч доларів) затримано двох високопоставлених співробітників "Укрспецекспорту".

В "Укрспецекспорті" підтвердили інформацію про затримання своїх співробітників у Казахстані.

У свою чергу, казахстанська газета "Експрес К" повідомила, що спецслужби затримали начальника Головного управління озброєнь Збройних сил Казахстану генерал-майора Алмаза Асенова, який став фігурантом кримінальної справи, розслідуваної органами нацбезпеки.

Згідно з інформацією казахстанських ЗМІ, начальник Головного управління затриманий при одержанні хабара в розмірі 200 тис доларів.

Поки немає інформації про те, чи пов’язані між собою ці дві справи.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: