Арбузов каже, що влада серйозно підтримує малий і середній бізнес

Вівторок, 19 лютого 2013, 18:10

Уряд приділяє серйозну увагу підтримці малого і середнього бізнесу.

Про це заявив перший віце-прем'єр в інтерв'ю газеті "Бізнес".

"Я вже згадував про "податкові канікули" для малого бізнесу. Підтримці саме малого та середнього бізнесу уряд приділяє серйозну увагу. В Європі завдяки розвитку інфраструктури з підтримки підприємництва за останнє десятиліття 80% робочих місць було створено саме малим і середнім бізнесом", - зазначив Арбузов.

За його словами, зараз розглядається можливість створення в усіх регіонах України фондів з підтримки малого та середнього підприємництва.

Реклама:

"Наша позиція полягає в тому, що визначальними факторами поліпшення бізнес-клімату є прозорі і зрозумілі правила взаємин держави і бізнесу. Тому пріоритетом у нашій роботі будуть питання дерегуляції та усунення об'єктивних передумов існування корупційної середовища", - розповів чиновник.

"Взагалі, з моєї точки зору, найкраща підтримка малого бізнесу з боку держави полягає в тому, щоб не наділяти надмірними повноваженнями контролюючі органи. У сфері дозвільної системи вже проведено ряд заходів щодо забезпечення переходу від принципу "єдиного офісу" до принципу "єдиного вікна" при видачі документів дозвільного характеру", - поінформував перший віце-прем'єр.

Арбузов зазначив, що з метою зменшення кількості і частоти перевірок переглянуті критерії оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності, а також нормативно-правових актів, дотримання яких є предметом перевірок контролюючими органами.

За його словами, у сфері ліцензування відповідним законопроектом пропонується скасувати ліцензування або провести об'єднання 14 видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, скоротивши загальну їх кількість з 56 до 44 видів, що сприятиме спрощенню відкриття та ведення бізнесу суб'єктами господарювання.

"До речі, на зусилля, є вже і відповідна реакція малого і середнього бізнесу - кількість так званих спрощенців за минулий рік зросла на 300 тис", - заявив Арбузов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!