Януковича попросили не приватизувати Почаївську лавру

Субота, 16 лютого 2013, 11:03

Тернопільська міськрада прийняла звернення до президента, спікера ВР і прем'єр-міністра з вимогою не допустити приватизацію Почаївської лаври.

Як повідомили "Коментарям" у прес-службі депутата Тернопільської облради Степана Барни, в зверненні міські депутати висловлюють свою стурбованість ситуацією, яка складається навколо питання майбутнього Свято-Успенської Почаївської лаври і вимагають терміново вжити рішучі заходи з недопущення прийняття запропонованого проекту закону "Про внесення змін до деяких законів України" (№1161).

Депутати Тернопільської міськради звернулися в Кабмін, щоб він знайшов можливість профінансувати виготовлення номінаційного досьє і офіційно звернувся до ЮНЕСКО з поданням про внесення Почаївської Лаври до Списку всесвітньої спадщини.

За ухвалення рішення на захист Почаївської Лаври проголосувало 45 депутатів.

Реклама:

"Цей законопроект є продовженням тотального наступу чинної влади на українські святині. Почаївська лавра є загальним надбанням українського народу, а тому приватизація її однієї з релігійних конфесій веде до створення громадянського протистояння в суспільстві", - підкреслив Барна.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!