СБУ: Оточення нового заступника Кличка заволоділо островом у Києві

Вівторок, 23 листопада 2021, 20:31

Служба безпеки України заявила про припинення схеми з незаконного заволодіння гідротехнічними спорудами та земельними ділянками, яку раніше викрили журналісти програми "Схеми".

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Йдеться про низку причалів і дамб на Дніпрі та Оболонський острів площею у майже 150 тисяч квадратних метрів, що перейшли у приватні руки столичного юриста-бізнесмена Костянтина Бойка завдяки листу з Нацполіції.

 
Оболонська набережна
сбу

"Схеми" виявили зв’язки Бойка, які ведуть до колишнього керівника київських поліцейських – Андрія Крищенка.

Реклама:

"Наразі накладено арешт на майно і майнові права 12 земельних ділянок та гідротехнічних споруд загальною вартістю понад 4,2 млрд грн, які розташовані в Оболонському, Подільському, Деснянському районах Києва та Обухівському і Вишгородському районах Київської області", – йдеться у заяві пресслужби СБУ.

 
Оболонський острів
сбу

Слідство підтвердило, що, скориставшись прогалинами у законодавстві, зловмисники у незаконний спосіб намагалися приватизувати "нічийні" ГТС та 12 земельних ділянок у столиці та околицях. 

За оцінками СБУ, таким чином вони планували "вивести" з державної та комунальної власності майна на загальну суму понад 4,2 млрд грн.

 
Вулиця Набережно-Рибальська біля спорткомплексу "5 елемент" та житлового комплексу "Рибальський"
сбу

Нагадуємо:

Суд 21 жовтня наклав арешт на 12 причалів і дамб у Києві та Київській області, які незаконно були оформлені у приватну власність.

Розслідування програми "Схеми" встановило, що громадянином, який намагався привласнити 12 причалів і дамб, є київський юрист-бізнесмен Костянтин Бойко.

Журналісти встановили, що заява в поліцію була використана для того, щоб за проханням слідчої взяти гідротехнічні споруди на зберігання. 

Завдяки цьому Бойко через реєстраторів оформив частину з гідротехнічних споруд у приватну власність і продав фірмі "Українське бюро річкових портів", де він сам є співвласником.

"Схеми" виявили зв’язки Бойка з оточенням Андрія Крищенка, який очолював Головне управління Національної поліції у м. Києві у 2015-2021 роках. 

З вересня цього року Крищенко є заступником голови КМДА Віталія Кличка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: