Друга "вишка Бойка" вже в Україні

П'ятниця, 4 січня 2013, 15:16

Наприкінці грудня 2012 року відбулося буксирування плавучої бурової установки "Незалежність" з турецького порту Гіресун в Крим.

Установка була встановлена ​​на рейді бази буріння ДАК "Чорноморнафтогаз" у кримському селищі Чорноморське і пройшла митне оформлення, йдеться у повідомленні компанії.

"Саме буксирування зайняло чотири доби, караван подолав 418 миль. Незважаючи на складні погодні умови в Чорному морі, транспортування другої бурової "Чорноморнафтогазу" було здійснено в рамках графіка", - сказано у повідомленні.

Як відомо, бурові установки, закуплені "Чорноморнафтогазом" також називають "вишками Бойка" на честь колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Реклама:

Це словосполучення є одним із символів тендерної корупції в Україні.

У 2011 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною 400 млн доларів кожна.

У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки (400 млн доларів) виявилася на 150 млн доларів вищою, ніж у виробника.

У другому тендері взяли участь три посередники.

ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої установки також коливається близько 200 млн доларів. Натомість переможцем виявилася "Ризька судноверф" із ціною близько 400 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: