Nestle притягнута до відповідальності за шпигунство

Четвер, 31 січня 2013, 17:31

Cуд зобов'язав компанію Nestle виплатити грошову компенсацію за присутність "шпигуна" на зустрічах робочої групи антиглобалістів.

Суд Швейцарії зобов'язав Nestle і охоронну компанію Securitas AG виплатити компенсацію за присутність "шпигуна" Nestle на зустрічах робочої групи антиглобалістської організації Attac, пишуть "Ведомости" з посиланням на Financial Times.

Конфлікти Nestle з громадськими організаціями мають тривалу історію: суперечки з приводу безпеки дитячого харчування, що поставляється в країни Африки, призвели до того, що в 1980-х роках безліч організацій оголосили компанії бойкот.

В результаті були прийняті нові жорсткі регламенти, що визначають правила продажу дитячого харчування.

Реклама:

А Nestle з тих самих пір намагається налагодити відносини з громадськими організаціями.

Останнім часом Nestle вдалося налагодити співпрацю зі своїми колишніми недругами. І ось тепер компанію викрили у стеженні за діяльністю громадських активістів.

У 2008 році антиглобалістська організація Attac подала позови в кримінальний і цивільний суди проти Nestle і Securitas AG, після того як на швейцарському телебаченні з'явилася інформація, що в 2003 році співробітник Securitas AG за завданням Nestle проник на засідання робочої групи Attac.

У 2009 році кримінальну справу було припинено, проте розгляд в рамках цивільного процесу продовжився.

Минулого тижня суд Лозанни зобов'язав Nestle і Securitas AG виплатити кожному позивачеві по 3000 швейцарських франків як компенсацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: