Голова VAB Банку назвав Максимова "юридично безграмотним"

Вівторок, 29 січня 2013, 12:55

"ВіЕйБі банк" прийняв рішення опублікувати текст рішення Високого суду Лондона щодо екс-голови банку Сергія Максимова.

Про це йдеться в прес-релізі банку.

Як повідомляється, до такого рішення банк спонукала заява Максимова про неспроможність дій банку і його менеджменту щодо захисту інтересів установи.

"Публікація фотокопії оригіналу рішення Лондонського суду дозволить остудити запал Максимова, компанії якого все ще винні "ВіЕйБі банку" близько 1 млрд гривень і борг якого якраз і став приводом для звернення до британського арбітражу", - говорить голова правління банку Денис Мальцев.

Реклама:

За словами Мальцева, подібного роду заяви з боку Максимова демонструють рівень його юридичної безграмотності та бажання уникнути покарання за здійснені ним протиправні дії.

Крім того, згідно з рішенням Лондонського суду Максимов є безпосереднім відповідачем у справі або ж кажучи юридичною мовою "першим відповідачем", всі відповідні документи були передані його адвокатам.

За словами Мальцева, на сьогоднішній днів триває розгляд кримінальної справи про борг Максимова і підконтрольних йому компаній перед "ВіЕйБі банком".

"Максимов чудово знає про хід цієї справи, оскільки тричі на тиждень спілкується зі слідчими і дає свідчення про причетність до британських та інших офшорних структур, на відчуження майна яких накладено заборону Лондонським судом. І поки не привів аргументів, які довели б його непричетність до фінансових махінацій навколо "ВіЕйБі банку", - додав Мальцев.

Як відомо, 28 січня екс-глава банку Максимов заявив, що публічні заяви про арешт його майна, як і всі звинувачення на його адресу - лише спосіб відвести увагу від проблем у VAB Банку, які використовуються при кожному випадку..

Раніше, 17 січня стало відомо, що вищий суд у Лондоні ухвалив рішення про арешт майна міноритарного акціонера, а раніше глави наглядової ради "ВіЕйБі Банку" (VAB Банк) Сергія Максимова на забезпечення позову української фінустанови.

Як відомо, український бізнесмен Олег Бахматюк на початку жовтня 2011 повідомив про укладення опціонної угоди про покупку мажоритарної частки в "ВіЕйБі банку", який входить до тридцятки найбільших банків України.

Як повідомлялося, 22 грудня 2011 правоохоронці затримали засновника VАB банку Сергія Максимова. Це сталося під час святкування новорічного корпоративу.

Раніше Максимов і Бахматюк (власник "Авангарду" та співвласник VAB Банку) звинуватили один одного в виведенні грошей з банку і недружньому ставленні один до одного.

Відзначимо, що на сьогодні Мальцев займає посаду голови правління VAB Банк, а Бахматюк є власником банку "Фінансова ініціатива".

 
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: