"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лондонський суд заарештував майно екс-глави VAB Банку Максимова

Четвер, 17 січня 2013, 17:11

Вищий суд у Лондоні ухвалив рішення про арешт майна міноритарного акціонера, а раніше глави наглядової ради "ВіЕйБі банку" (VAB Банк) Сергія Максимова на забезпечення позову української фінустанови.

Про це повідомило інформоване джерело на ринку, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами співрозмовника, мова йде як про закордонне, так і українське майно бізнесмена, зокрема, будівлю річкового вокзалу і офісне приміщення компанії "Офіс Лайн" в Києві, а також фармацевтичні компанії підприємця в Донецьку.

Джерело додало, що фінустанова домагається виплати Максимовим близько 1 млрд гривень за кредитними боргами компаній, які, як стверджує банк, пов'язані з бізнесменом.

Реклама:

У "ВіЕйБі банку" підтвердили інформацію про поданий позов та прийнятий судом захід.

Нагадаємо, український бізнесмен Олег Бахматюк на початку жовтня 2011 року повідомив про укладення опціонної угоди про купівлю мажоритарної частки в "ВіЕйБі банку", що входить до тридцятки найбільших банків України.

Як повідомлялося, 22 грудня 2011 року правоохоронці затримали засновника VАB банку Сергія Максимова. Це сталося під час святкування новорічного корпоративу.

Раніше Максимов і Олег Бахматюк (власник "Авангарду" та співвласник VAB Банку) звинуватили один одного у виведенні грошей з банку і недружньому ставленні один до одного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: