Три автогіганти об'єднуються для випуску "зелених" авто

Понеділок, 28 січня 2013, 16:44

Три світових автовиробника вирішили об'єднати зусилля для розробки автомобілів, що працюють від паливних елементів, які надійдуть продаж в 2017 році.

Дане рішення може стати першим серйозним кроком на шляху до переходу на технології спалювання палива з нульовими викидами, пише Reuters.

Daimler, Ford і Nissan заявили, що їх новий альянс є чітким сигналом розробникам, посадовим особам і всій автоіндустрії про заохочення подальшого розвитку даної технології по всьому світу.

"Ми вважаємо, що ніколи не були так близькі до досягнення прориву в області (виробництва) автомобілів на паливних елементах, як сьогодні, завдяки цьому партнерству", - сказав глава відділу досліджень і розробок Daimler Томас Вебер.

Реклама:

Машини на паливних елементах їдуть виключно за рахунок електрики, точно так само, як авто, що працюють від акумуляторної батареї, як Nissan Leaf.

При цьому такі автомобілі проходять більш тривалі дистанції, а заправляються всього за кілька хвилин, аналогічно машинам з двигунами внутрішнього згоряння.

В основі даної технології лежить процес перетворення стисненого водородомісткого газу в електрику за допомогою кисню.

В якості викидів в даному випадку залишається лише водяна пара.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: