Уряд змінив порядок відбору інвестиційних програм

Неділя, 27 січня 2013, 16:02

В Україні змінили порядок підготовки, оцінки і відбору інвестиційних проектів.

Про це йдеться у повідомленні Кабміну, опублікованому на сайті уряду.

Як зазначається, йдеться про програми, які можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.

"Кабмін вніс зміни до пункту 5 Порядку підготовки, оцінки і відбору інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку. Відповідну постанову № 30 уряд прийняв 23 січня 2012 року", - говориться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що зміни довелося внести через неодноразові звертання місцевих органів виконавчої влади. Справа в тому, що неможливо було фінансувати подібні проекти за рахунок державного фонду.

У Кабміні нагадали про постанову № 656 "Питання державного фонду регіонального розвитку", яку було прийнято влітку минулого року.

Документ мав зменшити мінімальну кошторисну вартість інвестиційних проектів, які реалізовуються за рахунок цих бюджетних коштів. Тоді йшлося про зменшення з 5 млн гривень до 1 млн гривень для проектів регіонального значення, а також з 1 млн гривень до 200 тис гривень для проектів районного значення.

В уряді упевнені, що зміна порядку підготовки, оцінки і відбору інвестиційних проектів допоможе вирішити проблемні питання у регіонах України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: